ATP-svindeln och den svenska fattigdomen

7140-459
Diagram ur Dick Klings bok Radhusproletärer (Timbro)

Jag har berättat det förut, om min beräkning av min pensionsförmögenhet om jag själv fått välja och sluppit den obligatoriska ATP-bluffen, en gigantisk svindel mot folket.

Om alla de pengar som stulits från mig i ATP-systemet istället hade gått till mig själv och jag, under hela mitt yrkesverksamma liv till exempel investerat dem i Investor hade jag i dag haft en privat förmögenhet på 18 miljoner kr, att disponera när jag fyller 65 år.

Istället får jag ca 11 000 kr i pension i månaden ur ATP-systemet att leva på - det kommer inte att räcka och jag funderar därför på att inköpa en liten gårdstraktor så att jag kan plöja upp gräsmattan och sätta potatis - min ålderdom kommer på grund av ATP-svindeln att vara en enda lång potatismåndag.

I en allt för lite uppmärksammad bok av nationalekonomen Dick Kling, Hur blev svenskarna radhusproletärer (Timbro 2007) analyseras den svenska fattigdomen, som ni ser illustrerad i diagrammet här. Trots en stor nationell rikedom är svensken en fattiglapp, som inte har en krona kvar i slutet av månaden - vi är alla till nästan 100 procent beroende av politiska beslut, vi har lagt våra liv i nyckfulla och cyniska politikers händer och vi lever därför mycket riskfyllt.

Jag tror att svenskens stora beroende av politiska beslut i livets alla skeenden har lett fram till de höga sjukskrivningstalen, människan blir sjuk av att inte kunna fatta egna livsavgörande beslut.

Vi har inget sparat, vi har inga dra åt helvete-pengar.

Dick Kling om svenskarna:

- våra finske granne är dubbelt så rik.

- amerikanen är fyra gånger så rik.

- italienaren är sex gånger så rik.

- inget annat land har en så ojämn förmögenhetsfördelning som Sverige och så mäktiga kapitalister.

- svenskens liv styrs av ombudsmän, av fondförvaltare inom ATP-systemet och av ombudsmän inom politiken.

Svenskarna har dock en förmögenhet på ca 70 000 kr per individ i de statliga företagen.

Istället för att sälja dem föreslår Dick Kling att de skiftas ut till svenska folket, vi äger dem, nu gör vi anspråk på vår egendom.

NORDEA
VATTENFALL
TELIA
POSTEN
SVEASKOG
LKAB
SVENSKA SPEL
VASAKRONAN
SBAB

Våra företag, dina och mina.

Tänk nu om den borgerliga regeringen i denna halvtid kunde chockstarta med ett radikalt förslag - Vi delar ut Vattenfall till svenska folket, och mer kommer under mandatperioden.

Det skulle skapa en enorm ekonomisk aktivitet i landet.

Men, och det är min bergfasta övertygelse, jag förutser att det aldrig kommer att ske eftersom det för politikerna är ett helt underbart förhållande att kunna hålla ett helt folk i beroende och ekonomiskt bidragsslaveri.

Den som är satt i beroende av politik blir aldrig fri.

En liten notis i boken berättar hur illa ställt det är med svenskarnas fattigdom. I en undersökning frågade man svenskarna hur snabbt de skulle kunna ordna fram 15 000 kr - de flesta har inte den summan och kan heller inte skaffa fram den inom en vecka.

En annan sådan förskräckande notis är denna: Vid något tillfälle kunde barnbidraget inte betalas ut före jul - jämmer och elände, en jul i nöd för många. Nu gick regeringen in och med ett regeringsbeslut tidigarelades utbetalningen till den 21 december - kan ni tänka er ett mer förolämpande regeringsbeslut mot ett helt folk.

------------------

Fruktansvärda
stormscener

Fruktansvärda scener utspelade sig under gårdagen när stormen Putte härjade i bygden. En blomkruka i plast halvfylld med jord som stod invid husväggen blåste ut på gräsmattan och snurrade runt där ett tag, en kartong med löv slet sig från altanen och blåste ner på grusgången, en tre decimeter lång gren blåste ner ur den halvtorra lönnen och katten Måns, den röda, som brukar promenera omkring på tomten syntes inte till på hela dagen eftersom den låg inne i stugvärmen.

Själv är jag chockad över vad som utspelat sig och har ring kommunens krisgrupp, kanske borde jag gå på högmässan och lugna ner mig.

-----------------

Citat:
(tipstack till Mikael)

Lars Ohly kallar det skamligt att socialdemokraterna tillsammans med regeringen tänker rösta igenom det så kallade Lissabonfördraget i riksdagen. Han hänvisar bland annat till att svenska folket enligt opinionsmätningar säger ja till en folkomröstning.

Samtidigt medger Lars Ohly att han inte vill ha folkomröstning om till exempel flyktingmottagande, även om folket skulle vilja det. DN.

Kommentar: Dagens Sifo visar att moderaterna rusar neråt i opinionen, ner till 13 procent skulle jag tro, innan det bottnar.

Man behöver bara lyssna till ett par aktiva moderater på kommunal nivå i två minuter för att förstå var felet ligger.

-------------------

I OSKARSHAMN har fullmäktiges kvinnliga s-ordförande åkt fast för rattfylleri, 0.36 promille -

- men, ohhh, kära nån, hon som bara druckit ett glas vin kvällen innan, hur kunde jag ha sådana nivåer?

Men alla vet ju att damen vräkt i sig både en och två flarror vin för att på morgonen kunna ha denna stadiga bakrusnivå, dessutom har hon sannolikt alkoholproblem.

Nu säger hon emellertid att det var bra att hon åkte fast så att hon kan vara ett avskräckande exempel för ungdomen - det pikanta är att den bakrusiga -s-kvinnan är ordförande i kommunens brottsförebyggande råd.

I min bekantskapskrets av journalister hade jag en kollega som alltid kallades pi. (?)

Han togs i en rattfyllekontroll.

Promillehalten var, tro mig eller ej, 3.14 och han både gick och talade och sade till mig efteråt på den bredaste småländska:

- Dä va könstigt med promillen, jag hadde ju bara tatt ett par pilsner på förmiddan.Kommentarer
Postat av: Urban

Visserligen inte ämnet idag, men att diskutera invandringens kostnader är känsligt. Här kan ni följa en webdebatt och läsa vad som hände Björn Hammarbäck, från Fagersta när han ställde frågor.

Postat av: Leif

Det är bra att du tar upp Svenska folkets obefintliga förmögenhet. Ett inte helt oviktigt ämne när vänstermänniskor tror att vi har råd med att vara bäst i klassen och rädda världen från allt.

Dina, d.v.s Timbros staplar är från 2002 och det har inte blivit bättre. Jag har ingen länk, men jag hörde att dom forna öststaterna nu också har gått om oss i förmögenhetsberäkning.
Så förmögenhetsmässigt är vi sämst i klassen.
Det är naturligtvis helt fruktansvärt, speciellt när man hör en vänstervriden, kommunalanställd kvinna i övre medelåldern, hävda att: sjääälvklart har vi rååååd.
Hon har inte ens förstått vad hon har att se fram emot.
Potatis är nog en för positiv syn på läget.
Kommer ni ihåg löntagarfonderna?
När dom lades ner övergick pengarna till bl.a miljöforskningsprojekt, som har finansierat ett antal sandalklädda virrpannor. Dom pengarna var också våra pengar, men va fan, vi har så mycket, eller hur.
Så då gör det ingenting om jag berättar att nån Al, han var visst filmproducent eller nåt, för han var i Sverige för att lansera sin film om global, någonting.
Hur som helst så passade han på att låna en halv miljard från Mistra, d.v.s av oss.
Det var väl snällt av oss, speciellt som vi är så ini h*lvete fattiga.

2008-01-20 @ 09:17:01
Postat av: Sivan

HAr du pengar kvar när du åker in på hemmet får du betala dubbelt Där försvann sista hoppat

2008-01-20 @ 10:40:25
Postat av: Per-Olof Persson

Ett nytt feodalt samhälle

Det feodala samhället avskaffades 1864 när näringsfrihet infördes. Nu blev det lagligt även för vanliga människor att bli rika. Tidigare hade de adliga godsägarna monopol på att vara rika. Nu infördes ett kapitalistiskt samhälle där människor av egen kraft hade möjligheten att tjäna pengar. Det går dock endast att tjäna pengar om individen producerar något som andra individer anser ha ett värde (nytta). Idag har ett nytt feodalt samhälle skapats där individen är underställd politikerklassen.

Kapitalistiska samhällen är rättvisa eftersom individen får betalt i förhållande till värdet av sin produktivitet. Dock måste man stödja de individer som har för låg produktivitet och inte kan försörja sig själva. Det stora problemet idag är att alla människor får ekonomiskt stöd av stat och kommuner. Människor som kan försörja sig själva och sin familj får barnbidrag, gratis skolutbildning, gratis sjukvård osv.

Problemet med ett sådant system är att konsumtionen med tiden blir högre än produktionen. Detta orsakar ständiga nedskärningar inom stat och kommuner. De som drabbas hårdast av nedskärningarna är de individer som har det sämst ställt. De som tjänar bra har än så länge en ekonomisk möjlighet att betala för privata alternativ. Detta är inte orättvist eftersom de rika i så fall betalar två gånger samtidigt som pressen på den offentliga sektorn minskar.

Systemet går inte upprätthållas genom skattehöjningar eftersom detta minskar sparandet och investeringarna. Höga skatter ökar konsumtionen och minskar sparandet. Skälet till varför U-länder inte blir rikare genom bistånd är att biståndet konsumeras och inget sparas. Konsumtionsvarorna produceras i detta fall inte i U-landet utan importeras från andra länder.

Det är inte konsumenterna som finansierar produktionen eftersom entreprenörerna betalar alla utgifter för produktionen innan försäljningsintäkterna kommer in. Entreprenörerna betalar produktionsresurserna (naturresurser, arbetskraft, kapitalvaror) i förskott. Detta innebär att produktionsresurserna enbart kan betalas genom sparandet. Det är kapitalisterna som sparar och kapitalist är den individ som konsumerar mindre än vad individen producerar.

Det är entreprenörerna som använder sparandet och investerar sparandet i produktionsresurser. Ju större sparandet och investeringarna är i en ekonomi desto större är ekonomins kapitalstruktur. Storleken på kapitalstrukturen bestämmer hur rikt ett land är. Är kapitalstrukturen liten är landet ett U-land. Om politikerna genom höga skatter ökar konsumtionen och minskar sparandet, så minskar landets kapitalstruktur och landet förvandlas med tiden till ett U-land.

2008-01-20 @ 11:20:24
Postat av: 70+

Käre Kurt!
Inte ens med kniven mot strupen är jag istånd att hosta upp 15 000, någonsin.
Men tro för allt i värden inte att 11 000 i pension (brutto?) inte skulle räcka. Själv lyfter jag stolta 7 276 efter skatt (netto!).
Aldrig bio, krog, systembolag, köpt kaka till kaffet, daglig tidning, tandläkare, utlandsresa, kommunal buss, SJ-resa,
hemförsäkring eller fläskfilé. Grishjärta,
kokt eller stekt är prima föda för svensk pensionär - inte behöver vi äta hundmat - den är förresten dyrare. Varför nu detta beklagliga ATP-tillstånd.
Jo, bl.a. därför att den goda lön jag uppbar 1955-1960 av 850-975 kr i månaden (omk. 25-27 000 idag) inte blev tillgodoräknad i ATP-falsariet. Att jag sedan uppehöll mig i utlandet för studier 1960-1964 i huvudsak bekostat av vad som sparades 55-60, får jag nu, så att säga, äta upp.
Gräv upp gräsmattan för hand, Kurt, för potatisodlingen och gå på systemet för traktorpengarna!. DU är ju kapitalist,
jordägare som du är. En ann går ut i parken och plockar nässlor, äpplen och nypon och kastar av och till ett öga i närbutikens soptunnor - har man tur kan det någon enstaka gång bli fläskkotlett till middag. Gaffeln upp!

2008-01-20 @ 11:51:12
Postat av: Skånepåg

70+

Sverige betalar i runda slängar cirka 25-30 miljarder till EU. Sida har fått order om att till varje pris kränga ungefär lika mycket. Hur mycket massinvandringen kostar vet ingen men rör sig troligtvis om summor över 100 miljarder.

Inte undra på att våra pensioner är som de är och att det svenska fattighuset blir värre och värre för varje år!

2008-01-20 @ 14:40:42
Postat av: Sven Claesson

Jag har bråkat med tanten (mitt fel) och så sätter jag mej och läser din blogg och helt plötsligt känns livet värt att leva igen.Tack Kurt.

Sven Claesson.

2008-01-20 @ 14:50:06
Postat av: Skånepåg

Expo saknar tydligen inte redaktionella resurser!

http://www.artistermotnazister.nu/se/main.php?sida=stipendiater

Postat av: AWSvensson

Jag har levt efter mottot se efter ditt eget hus tro inte att någon annan gör det, samtidigt levt efter principen att överleva två världskrig, så för egen del ska jag nog kunna unna mig gammel dansk , skattebefriad givetvis, till döddagar. Utan att vara lastgammal och med för åldern accepterade skavanker. Men vad saken handlar om är som Hasse OCH Tage så utförligt beskriver om i en visa, om detta även gäller våra barn och barnbarn, skall även de
kunna ta sig ett glas öl, eller om fundamentalister förbjudit det.

2008-01-20 @ 15:50:10
Postat av: Fredrik

Skrämmande siffror från Timbro om hur fattiga svenskarna är jämfört med övriga i-länder. Om svenska folket begrep detta så skulle de aldrig rösta på sossar o kommunister. Utmaningen är folkbildning, att få ut denna information till massorna. Hur gör vi ?

2008-01-20 @ 15:53:54
Postat av: Fjordman

Hei fra Fjordman. Jeg skriver nå på en tekst om hvorfor europeere bør bli kvitt EU som organisasjon. Når den er ferdig, håper jeg denne teksten kan oversettes til de fleste europeiske språk, også svensk, finsk, dansk, norsk, tysk og andre. Jeg vil gjerne ha feedback fra svenske lesere til teksten slik den er nå:

http://gatesofvienna.blogspot.com/2008/01/ten-reasons-to-get-rid-of-european.html

Postat av: ln anti-islamist

EXPO-EXPO-EXPO-EXPO-EXPO-EXPO
.
Tack Skånepåg för att du bekantgjorde listan!
.
Vad är ett stipendium/en stipendiat?
.
Stipendium [av latinet]: ett skattefritt penningunderstdöd som utdelas till förtjänta studeranden under en begränsad tid eller för särskilt syfte (utlandsstudium) av staten, kyrkan, stiftelser eller enskilda / person som erhåller sådant stöd.
.
EXPO utdelar stipendier dels till EXPO!, dels till sina egna "upphovsmän" sådana suspekta individer som Poohl, Aschberg, Masoud Kamali osv, dels allehanda sympatisörer och rövslickare - man biter inte den hand som...
Jag saknade landsförrädaren Måna Muslim i samlingen. Kunde inte också Bruce Springsteen ha fått ett stipendium? Han är väl lika god som Arschberg?
.
Kan Kurt möjligen veta varför "ABF Östra Småland Öland" erhållit stipendium - är det dom som registrerar Kurts göranden och låtanden?
.
Stipendiater 2007
Lilian Ohlsson, Ewelina Baron och Börje Hellström
Christoph Andersson
Fred Taikon
Salka Sandén
Paul Lindvall
Säkerhetscheferna i Blekinge kommun
Expos Medarbetare Robert Aschberg
Expos medarbetare Daniel Pohl
Expos medarbetare Anders Dalsbro
Expos medarbetare Anna Amnéus
Expos medarbetare Alexander Bengtsson
Expos medarbetare Maria Blomquist
Expos medarbetare Lisa Bjurvald
Mikael Ekman
Expos medarbetare Håkan Gestrin
Expos medarbetare Johannes Jakobsson
Expos medarbetare Kajsa Lindhof
Expos medarbetare Richard Slätt
Expos medarbetare Kenny Hjälte
Expos medarbetare Monika Kischinovski
Ung Vänster Söder om Söder
ABF Östra Småland Öland
Stålvallaskolans ungdom för fred
Masoud Kamali
Fredrik Jönsson
Uppsalabor mot rasism
Antirasistisk Akademi
Svenska Kommittén mot antisemitism
Internationellt Kulturforum
Brottsförebyggande Centrum
.
Stipendiater 2006
Expo
Exit Fryshuset
Morten Berger
Jerzy Lipchytz
Lena Jersenius
Bertil Olsson
LO-distriktet i Sörmland
Astradskolan
Greger Wahlgren
Förintelsens Ögonvittnen
Anders Carlberg
Stig Davidson
Matti Stenrosen
.
Stipendiater 2005
Expo
Bokförlagen Tranan och Podium
Gerardo Berríos Arcaya och Bjarne Isacson
Gunilla Lundgren
Lars Gårdfeldt
Abraham Frischer
Ferenc Göndör
Johan Sjövall
David Beitner
Flora Gladh
Patrik Pelosio
Vara Kommun
Skattebetalarnas förening
.
Stipendiater 2004
Brottsförebyggande Centrum
Projekt 43 - Ljungby mot rasism
Karl-Axel Jansson, Ingemar Schmid och Tommy Wiberg
Bengt Larsen
Emerich Roth
Sten Axelsson
Arbetaren
Gustav Fridolin
Sioma Zubicki
Renzo Aneröd
Svenska Byggnadsarbetareförbundet - Hedersutmärkelse
.
Stipendiater 2003
Exit/Ungas Revansch
Quick Response
5i12
Antoni´n och Marie-Louise Hron
Nätverket mot Rasism
Anna-Lena Lodenius
Björn Lockström
Ingrid Segerstedt Wiberg
Björn Fries
Michael Lundh
Jonas Karlsson
Manifestationsgruppen / Maria Bendtsen
Lennarth Eriksson & Föreningssparbanken
.
Stipendiater 2002
Brottsförebyggande Centrum
Antirasistiska Filmdagar
Björn Samuelsson
Hälsinglands Dansteater
Peter Karlsson / Katarina Larsson
LO-distriktet i Blekinge
Erik Wrangel
Ylva Floreman
AFS, Antifascistiska sektionen
Heléne Lööw
Expo
- - - - - -

2008-01-20 @ 18:21:08
Postat av: Per Petersson

Väntade på telefonsamtal från en god vän i fredags.När jag svarar så är det en kvinnlig försäljarröst i luren som undrar om jag har kollat mina oranga kuvert.
Jag är nu makalöst trött på allt vad telefonförsäljare heter så jag bölade "näää". Är du inte nyfiken på din pension,frågade hon lent,vi kan hjälpa dej med den.
Nej,jag ska gå & hänga mej när jag fyller 65,svarade jag.
Människan blev förskräckt & undrade varför.
Det är väl bättre att fortsätta på inslagen linje & skänka pensionpengarna till invandringsexperimente,går jag då & hänger mej vid pensionsdags så blir det mer att leka med.

Då,kära läsare, då skrattade hon hjärtligt & tackade för samtalet.

Tänk att man kan roa en försäljare så enkelt som att bara tala om hur det förmodligen kommer att se ut i framtiden.

2008-01-20 @ 18:23:43
Postat av: Skånepåg

"Expo bevakar antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället. I tidningens uppdrag ingår att granska sverigedemokraterna."

Och vem f-n har gett dom detta uppdrag?

Jag deklarerar här och nu att jag har fått uppdraget att till varje pris (nåja nån måtta får det väl vara) bekämpa de onda krafter vars största mål är att ödelägga vårt fosterland! Mitt primära mål är skitblaskan EXPO och dess allierade.

Tidningen kommer att lusgransakas och anmälas till alla tänkbar myndigheter så fort tillfälle yppar sig! Vi kommer som första åtgärd att hos vårt labb kontrollera om tidningen använder giftig trycksvärta för att på så sätt påverka sina läsare att förlora allt normalt omdöme och sunt förnuft!

2008-01-20 @ 21:22:59
Postat av: Skånepåg

Första "självmordsattacken" i Sverige?

http://www.barometern.se/nyheter/TT_inrikes/bilbrandsattack-mot-polishus---en-funnen-dod(439154).gm

2008-01-20 @ 21:56:23
Postat av: POW

Så det var Expos affärsidé, att ge sig själva skattefria stipendier betalda med skattepengar.

Egenintresset ljuger aldrig.

Detta är en riksnyhet som jag ser det.

2008-01-20 @ 22:17:52
Postat av: Tobbe S

Ang artikellänken till Barometern. Jag åkte förbi precis när det hade hänt (hade varit och hälsat på morsan)

Så här beskrev jag det på Flashback:
"Polishus under attack
Det svänger i Sverige. Jag åkte nyss förbi polisstationen i Eskilstuna. Där rådde fullständigt kaos. Fullt med ambulanser, brandkår och blåblinkande polisbilar. Människor sprang planlöst fram och tillbaka och brandslangar drogs en masse. Så här skriver e-kuriren.se om vad som hänt:

"Polishusets garage attackerat av bil

En grå personbil har kört rakt igenom grindarna till polishusets garage i Eskilstuna. Troligtvis brinner bilen nu inne i garaget och förstärkning har kallats till platsen.
Larmet kom strax efter klockan sju i kväll. Ett ögonvittne berättar att bilen kom körande från Fors kyrka-hållet längst Nygatan.
- I höjd med garagegrindarna saktar bilen in, tar full sats och rammar grindarna, säger ögonvittnet.
Bilen är kvar inne i garaget och troligtvis brinner den. Ingen person har heller kommit ut ur garaget och polisen letar efter gärningsmannen eller gärningsmännen inne i byggnaden.
Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats och någon form av släckningsarbete pågår inne i garaget.
Förstärkning har kallats till platsen och byggnaden ska säkras. "

2008-01-20 @ 22:28:00
Postat av: Lassese

Enkel matematik visar på hur blåst du är Kurt:

11.000 i månaden blir 132.000 per år.
Medellivslängden för män är ca 78 år.
78-65=13 år med pension.
13*132.000 kr = 1.716.000 kr.
18.000.000 - 1.716.000 = 16.284.000
kr.
Sossarna har alltså blåst dig på 16,2 dryga miljoner!
Inte undra på att du åker Volvo! :)

2008-01-20 @ 22:33:39
Postat av: Skånepåg

>
Lassese

Hajade först till innan jag förstod att du menade att Kurt var inte blåst i skallen utan på pengar! Eller var det trots allt en elak dubbelknorr du menar?

2008-01-20 @ 23:44:07
Postat av: Tore

Lassese! och jag som fick meddelande från Fk, när jag fick min pension, om att min tid var slut vid 81, någonting!
Eller omräknat till datum så blir det 2020
och inte 2012 som KL framfört i en tidigare blogg, enligt Maya indianerna och någon mer framtidsskådare!
Och bara för att man varit militär så skulle man leva längre?(78?)
ATP var det största bedrägeriet mot svenska folket någonsin. Dessutom
snodde sossarna över 250 miljader av
de pensionsinbetalningar folket gjorde,
genom höga skatter. Änkepensionen
försvann, trots att det var inskrivet. ATP
räknades från 1960, trots att vi var många som betalade hög skatt före det året. Och nu vid omräkning i det "nya" bedrägliga systemet, ej får tillgodogöra sig dessa inkomster. Och snart kommer
snyltandet i både PPM, och förändringar
till det nya systemet. Garanterat! Vi kommer att få ett helsike framöver.
Förresten era fruar kommer få ett ännu
värre helvete, så klagen icke... :-)

Eller varför inte ha investerat i Volvo, KL,
då hade du haft nya Volvo:n varje år...

Vi hade också förra året en sån där sossepamp, som hade mellan 2 och 3 i
promille i Arvika. Men "dåren" ordföranden (kompisen) i Tingsrätten dömde honom efter förslag (han själv) till behandling. Ett tjyv och rackarsamhälle, sponsrat av socialdemo-
krater och vederlika...

Det fordras mer av folket, för att det skall bli förändring i detta samhälle. Den
största frågan är ju hur många % erhåller
Sverigedemokraterna, och hur många behövs för att förändra nuvarande tillstånd. Den som lever får se!...

2008-01-21 @ 02:56:10
Postat av: KL

Ur AP-fonderna har s-regeringen dessutom stulit 245 miljarder kr.

Dessa bortschabblade pengar kanske hade gett mig en tusenlapp till i månaden.

Jag har det inte sämst, det har fattigpensionärerna. Det är en skam att Sverige tvingar framförallt kvinnor att leva på pensioner som uppgår till 7 000 kr i månaden.

Vi behöver tillsätta en medborgarkommission för att reda ut var alla pengarna tar vägen!

2008-01-21 @ 07:19:35
Postat av: Dick Kling

Hej,
Kul att du uppmärksammat min bok. Men viktigare är det naturligtvis att du tar upp problemet med att det kollektiva tvångssparandet i ATP-systemet gett så dålig avkastning. Du kan ju trösta dig med att du subventionerat trevåningslimporna i Stockholms förorter. Om du vill läsa mer om möjligheterna till ökad privat förmögenhetsbildning rekommenderar jag ett besök wwww.folkkapitalism.nu
Dick Kling

2008-01-28 @ 11:22:35
URL: http://www.folkkapitalism.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback