Det kristna korset inget vägmärke

7140-205
Sex sådana här kristna kors har vägverket satt upp
på en sträcka av en mil.

I all sin välvilliga omsorg om oss medborgare låter nu vägverket eller kanske det är lokala trafiksäkerhetsfanatiker sätta upp röda kors längs olycksdrabbade vägar - på en sträcka av en mil i Småland räknade jag sex kors.

Jag vet inte om alla dessa kors och deras lokalsering markerade platsen för en dödsolycka eller om de bara var utplacerade hipp som happ, och det kvittar väl också.

Jag reagerar emellertid mot att det kristna korset får symbolisera döden i trafiken och blir ett slags nytt vägmärke i Vägverkets yviga märkesflora; när alla vi andra med den mest elementära kristna kunskap vet att korset är en hoppets symbol, återfödelsens symbol, som icke bör vara ett varningsmärke bland andra i trafiken.

Jag skulle tro att den högre byråkratin i Vägverket omedelbart kan skäras ned med 38.6 procent - vägverket är överbemannat, personalen har inget att göra, därför måste de alla bevisa sin nödvändiga existens med lek och nojs-projekt i trafiken.

Jag kan tänka mig andra symboler efter vägarna : en brännvinsflaska och en skrumplever, en cigarett och en cancertumör kompletterad med en KOL-lunga; allt dinglandes i träden utmed vägen som japanska klockspel i trädgården.

----------------

Hotad med
sparken

Min blogg om sexualfreakarna/dårarna i Lärarförbundet har väckt uppmärksamhet.

Den finns nu översatt på gatesofvienna.blogspot.com och är därmed spridd över hela den engelkspråkiga världen.

Det ringer en förskollärare och berättar att han hotats med sparken när han inte ville berätta hur gulligt det är med lesbisk sex och homosex för fyra-femåringar.

- Du har inget öppet sinne för cross ovcer och motarbetar därmed vår upplysta läroplan, sades det.

----------------

Behövs
pigtjänsten?

HTF flygstrejkar, det vill säga flygvärdinnorna har gått i strejk. Men har inte denna pigtjänst överlevt sig själv? Behövs det flygvärdinnor, egentligen? Den som vill ha en macka och en pilsner under resan kan väl greppa tillbehören vid ingången, och hur man sätter på sig bältet har man ju hört tusen gånger.
Flygvärdinneyrket påminner om eldare på elektriska tåg.
Uppmaning till SAS: flyg utan värdinnor.

----------------

Björklund
rätt man

Jan Björklund är nog rätt man för folkpartiet, han är tuff, han är engagerad och han är orädd i debatterna - mitt i allt flödande skolflum är han en lisa att lyssna till.

Jag kan också tillägga att i min lilla stad finns det ett enda tufft oppositionsparti, och det är folkpartiet - moderaterna är så förnyade att de inte står att känna igen; förvirringen är total - ett parti söker sin själ.

----------------

42 år och du
är helt förlorad

Vid 42 års ålder förlorar både man och kvinna den nyfikenhet som krävs för att ta till sig något nytt inom den senaste digitala teknologin : nya funktioner på datorn, hur den nya mobilen fungerar,, den nya DVD:n etc - det nya intresserar inte längre, viljan att lära nytt sjunker mot botten.

Vid 51 års ålder tycks viljan att lära vara hopplöst förlorad och den äldre generationen kan endast räddas om den har barn att fråga.

Jag vill för egen del tillägga att min vilja att lära nytt har inte försvunnit, det är bara det att jag fattar det inte, hur gör man?

Jag har en Mp3-spelare - men hur i glödheta får jag in musiken i mojängen?

Jag har en DVD-spelare, hur får jag upp själva luckan.

För en tid sedan skulle goda vänner visa bilder från en Afrika-resa på vår TV; de hade bilderna på en CD.

Trots att sex vuxna med gemensamma intellektuella ansträngningar försökte räkna ut hur man med fjärrkontrollen skulle få ut CD-lådan ur boxen lyckades det inte - vi blev också osams allihop.

Jag måste också i all blygsel erkänna att jag tillhör de fyra procent av den vuxna  befolkningen som tillgriper fysiskt våld mot elektroniska tillbehör när de inte fungerar.
Kommentarer
Postat av: Aake

"Det ringer en förskollärare och berättar att han hotats med sparken när han inte ville berätta hur gulligt det är med lesbisk sex och homosex för fyra-femåringar.
- Du har inget öppet sinne för cross ovcer och motarbetar därmed vår upplysta läroplan, sades det."
Homolobbyn är stark i Sverige och agendan är: "Det skall bögas i tid det som bögigt skall bli".

2007-05-27 @ 20:32:06
Postat av: Bengt O.

I och för sig håller jag med dig vad gäller Vägverket men kan man verkligen säga atr korset numera är en "kristen" symbol? Det står väl snarast för döden i största allmänhet och har därför en välmotiverad
plats längs vägfarna.
Där jag bor fins ett mycket fint sjukhus där jag varit inlagd några nätter för triviala saker. Trots att det huvudsakligen är finansierat av arabiska pengar har varje rum ett kors (crucifix )på väggen. Jag har varje gång (med framgång) insisterat på att det skall stoppas ned i skrivbordslådan inte p.g.a. dess religiösa innebörd utan därför att det påminner om döden vilket inte är så bra om man ligger
på sjukhus.

2007-05-27 @ 21:14:48
Postat av: ln

I Sverige är det mesta redan krökt/krokigt -- från DAGIS till FONUS.
En inflytelserik svensk neo-quisling och multikulturalist har nyligen besökt Danmark och där offentligen hävdat, antingen av pur dumhet eller också mot bättre vetande -- i båda fallen lika oförlåtligt, att debatten i Sverige är "fullständigt fri" och att utveckling och framgång naturligt skapas i det multikulturella samhället men ej i samhällen som är homogena och i huvudsak monoetniska.
(Har vi inte hört detta till leda?)
Därför kan det kanske vara passande att citera Fjordman:
...
Och Multikulturalisten fördärvade människan och gjorde henne till sin avbild: förvirrad, självhatande och oförmögen att skilja på vad som är rätt och orätt. Och han skapade henne med skilda kön, men ej som som man och kvinna, ty sade han, dessa är identiska och att hävda annat är sexistiskt. Och Multikulturalisten förbannade människan och sade: var ofruktsam, upphör att vilja finnas till, försvinn från jordens yta och låt moder natur härska och låt fiskarna i havet och fåglarna i luften återvinna jorden.
Multikulturalisten sade sedan: Varde mörker och det vart mörker. Multikulturalisten såg, att mörkret var gott; och Multikulturalisten skilde mörkret från ljuset. Och Multikulturalisten kallade mörkret "tolerans", och ljuset kallade han "diskriminering och trångsynthet". På sjunde dagen vilade Multikulturalisten från allt sitt verk. Han såg på allt som han hade gjort, och se, det var mycket gott. Han hade krossat förnuftet, fördärvat logiken och ödelagt sanningen, han hade tillintetgjort själva orsaken till och önskan att finnas till. Och det vart afton den sjunde dagen, men det blev ingen ny morgon.
- - - - - - - - - - - - - - -
Multikulturell antigenesis.
Översättning av Fjordmans travesti på skapelseberättelsen -- se vidare GoV -- klickbar länk här nedan.

Postat av: Flanören

Om man ska vara korrekt och det bör man väll vara om man är journalist ,så är det Motormännen som satt upp korsen och inte vägverket.
Men det är väll så att om man vill ge byråkratin en känga så kan man väll tänja lite på sanningen?

Postat av: Tore

Dödens väg, kallas sträckan söder om
Ljungby. Rak och fin, och har få "över-
män" i kvalitet. Frågan är om entroen-
de muslimer, hinduer eller varför inte någon annan religös troende kör ihjäl sig. Jag undrar vad "fjanten DO" nu säger, då endast vi kristna "hedras"...
Nu är du världsberömd, KL, precis som jag förtäljde i en tidigare kommentar...

2007-05-28 @ 00:14:41
Postat av: Lubbe Ferrysson

*** Jag kan tänka mig andra symboler efter vägarna : en brännvinsflaska och en skrumplever, en cigarett och en cancertumör kompletterad med en KOL-lunga.....
Det bör räcka med en bild på Per Gahrton.

2007-05-28 @ 08:03:46
URL: http://www.contra.nu
Postat av: Hasse

Jag är lite äldre än du KL, men jag har så småningom insett att man kommer ganska långt genom att omsorgsfullt följa standardrådet: RTFM. (Read The Fucking Manual)
Tack för en verkligt bra Blogg!

2007-05-28 @ 08:27:09
Postat av: Per-Olof Persson

Lästips
Still true ? Arab men treat their farm animals better than their women
http://www.brookesnews.com/072805peck_print.html

2007-05-28 @ 08:55:49
Postat av: Hans Persson

Min första association från det kristna korset är till dödsannonser, så från den vinkeln känns det där inte fel. Däremot tycker jag inte att vi behöver kryptiska symboler som vägmärken. Om det ska vara en varning ska det vara en varning som är lätt att begripa.
Om flygvärdinnor behövs eller inte beror nog rätt mycket på hur långa flygningar vi talar om. På flygningar inom Sverige och (i många fall) inom Europa klarar man sig utan. På flygningar över Atlanten eller till bortre Asien skulle det däremot inte fungera att plocka med sig allt man behöver under flygningen från start om man inte samtidigt får mer lagringsutrymme på planet.

2007-05-28 @ 10:19:38
URL: http://pinkunicornblog.blogspot.com/
Postat av: Veritas

Jag tycker nog att behovet av flygvärdinnor skall avgöras av hur snygga de är, därvidlag spelar resans längd ingen roll.

2007-05-28 @ 10:38:57
Postat av: Medlem Svenska klubben (Sverige)

Under medellånga och långa SAS-flygningar under 1980-talet skilde sig de svenska flygvärdinnorna inte från världens övriga. Förhoppningsfulla unga damer mellan 18 och 30 i ljusblå uniformer, som tyckte det vara kul att flacka hit och dit till världens olika hörn, att ha litet oregelbundna arbetstider, att dra en vagn och dela ut mat och dryck då och då och att städa litet i planet emellanåt.
.
Men omkring 1990 eller något senare hände någonting. SAS gick dåligt och måste reducera sin personalstyrka. De senast anställda fick gå, naturligtvis. De äldsta fick behålla tjänsten. Några nyanställningar senare skulle det inte kunna bli tal om.
.
Resultatet visade sig på ett förbluffande sätt i de långa gångarna på världens storflygplatser. Där mötte man dem, flygvärdinnorna, på väg till sina plan. NÄTTA FLOCKAR SOM BUKETTER AV SYRENAR ROSOR OCH TULPAN. Så såg de ut i sina läckert pastellfärgade uniformer, de glada flickorna från Spanien, från Thailand, från Venezuela, vad ni vill. Men så kom där då och då också några tanter i 45-60-årsåldern i dystert blåsvart med lika dystra miner. På dräkterna sågs firmamärket SAS. Vilken kontrast! De såg ut att tänka på att gå och kissa. Missnöjet med månadslönen på 30.000 lyste fram. Att alla andra länders värdinnor hade kjol, kan jag svära på. Men jag är inte säker på att inte de jämställda SAS-värdinnorna, åtminstone de svenska, hade svartaktiga långbyxor med gylf.
.
Hur läget är just nu vet jag inte. Utom att SAS-värdinnornas medianlön före förhandlingarna legat på ca 33.000 kr i månaden.

2007-05-28 @ 11:36:55
Postat av: Glader

Den lärare som jag ev. skulle komma på med "cross over-undervisning" kommer inte att bli glad!Har inte lärarindividerna något sunt förnuft?!Var frodas detta nya undervisningsmode egentligen?
I storstadsregionerna är ju många skolor befolkade med muslimer och de kan väl aldrig ta till sig detta avskyvärda flum?Och hur tacklar lärarförbundet och skolmyndigheterna det?Får de eleverna dispens även från det avsnittet?
Och på landsbygden borde det vara omöjligt att få igenom sånt.Där är man nog mer traditionell och nogräknad med hur det går till i skolorna.

2007-05-28 @ 11:39:12
Postat av: Medlem Svenska klubben (Sverige)

En kommentator på Sourze citerar Ölandsbladet (säkerligen = KL) idag betr. flygvärdinnedebatten. Kommentaren gäller ett inlägg igår av Lars Nilsson, som bl.a. skriver:
.
´´Aftonbladet intervjuade den 25 maj flygvärdinnan "Malin, 48" (fingerat namn men kanske inte ålder) om personalens hårda vardag. "Det kan gå en hel dag utan att man får gå på toa", säger Malin, 48. Hon berättar vidare om hur jobbigt det är att på en timme och tio minuter "tömma planet på resenärer och bagage och städa".
.
Vi som åkt en del med SAS, och som ofta sett planets kabinpersonal svepa förbi oss när vi står vi bandet och väntar på våra väskor, är lite förvånade över att nu få läsa att det också ingår i kabinpersonalen uppgifter att tömma planet på bagage och städa.
.
Med risk för att bli anklagad för att vara lögnare kan jag meddela att jag även sett SAS-kabinpersonal både vila, sova, gå på toa och äta sittande. På planet, alltså. Och inte heller allt samtidigt. Till råga på allt har jag noterat att det finns särskild personal för både städning och bagagehantering.´´

2007-05-28 @ 18:57:12
Postat av: Tore

Med tanke på alla "kristna kors", som
Motormännen eller MHF hedrar oss kristna, som av olika anledningar kör,
eller dricker vårdslöst, kom en liten fjäril
och viskade i mitt öra, att vår statsminister är en hedning. Det är väl därför han påkallar oss "barbarer", när han är ute på sin "barbarresa" i Sverige.
Även Mona "Muslim" och den röde Ohly,
ingår i det okristliga. För Monas del är det ju självklart, då deras "damsektion"
och dess ledare, också uttryckt sig i mångfalden, på ett mycket makabert sätt.
Av princip nämner jag icke Ohlys åkom-
mer, utan överlåter detta till publiken
att spekulera i...
Det moderna samhället och dess moderna teknik, vållar ofta problem med
funktion och teknisk behörighet, det är
sant. Detta fixade jag enkelt för 20 år
sedan, då jag gifte mig med en 30 år
yngre (teknisk) skönhet. Detta fungerar perfekt, även om jag aldrig slängde
verktyg och annat sattyg i väggarna som
ung, och då det djävlades för mig...
Inte undra på att en del galningar bland
makthavarna vill ha månggifte. Det är
ju för att den muslimska "stammen" skall påbörja sin sexuella verksamhet,
som deras "svarte petter" förspråkat i sin "satans verser". Som jag tidigare sagt, så blir jag glad, när jag läser Glader
och hans arga och förnuftiga kommen- tarer framförs...
Fotnot; ca 65 % av folkvalda, samt 75 %
av svenska befolkningen är kristna...

2007-05-28 @ 19:22:06
Postat av: Hans Persson

> ca 65 % av folkvalda, samt 75 % av svenska befolkningen är kristna...
Det är trevligt att se att siffrorna för vidskepelsen i landet går ner.

2007-05-29 @ 08:17:07
URL: http://pinkunicornblog.blogspot.com/
Postat av: Tore

Hans Persson...din humanistiska idé går
ej igenom, då varken muslimer, hinduer,
shiker eller andra trossamfund är nämnda. Din frihet består sannolikt endast med ett par procent, och när din tid nalkas sitt slut gapar du efter hjälp och nåd, sorgligt nog...

2007-06-01 @ 03:10:31
Postat av: Felix

Jättebra skrivet om korset, stå på dej! det symbolisear Jesus uppståndelse och INGET annat!

2008-03-23 @ 22:43:11
Postat av: Emma

Men fy vilken tråkig nedvärderande syn du har på kabinpersonal.
De är inte enbart där för att du ska kunna få en kopp kaffe när du flyger utan har även ansvar, bland annat, för säkerheten ombord.
Flygvärdinnor är inga pigor utan en nödvändighet för att flygresan ska fungera smidigt och säkert.

Att läsa på lite om de ämnen du skriver om vore kanske något nytt du borde prova på...

2008-05-16 @ 15:12:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback