Var slutar statens ansvar, och börjar det egna?

Den som denna dag tycker jag far vilse i mina åsikter får gärna tillrättavisa mig med en kommentar.

Men jag förstår inte hur svenska staten och de sociala myndigheterna kan ha ansvar för bostad och försörjning i följande fall.

Under det förra Libanonkriget flydde ett stort antal libaneser till Sverige, och det kan man förstå, vem skulle inte ha flytt det helvetet främst orsakat av PLO. De bosatte sig i Sverige, blev medborgare. Så lugnade det ner sig, freden kom, Beirut och landet återuppbyggdes, de flyttade tillbaka och lämnade allt i Sverige.

Nu är det krig igen. De återvänder hit. Sverige har åter ansvar för försörjning av hela familjer, socialen skall åter ordna bostad i Stockholm åt ett stort antal, skolgång för barnen etc etc.

Var upphör gränsen för eget ansvar och när och var slutar statens ansvarstagande?

Måste man inte någon gång bestämma sig : Här skall jag leva, kan man flytta hit och dit hur många gånger som helst, och alltid samma varma välkomnande, här men inte där förstås.

DEN SKANDALÖSA DOMEN på fyra års ungdomsvård för ett av de grymmaste morden i Sverige någonsin överklagas av den dömde 17-åringen, en afghan. Det är förstås inte ungdomsvården som överklagas, den måste till och med Brå vara nöjd med, utan det faktum att han skall utvisas.

- Han har ingen anknytning till Afghanistan, lamenterar hans advokat.

Men, snälla, uschekta, som Sahlinskan säger, han kommer ju från Afghanistan för ett par år sedan. Det var där han fick så ingående kunskaper om hedersmord. Där är han hjälte, missunna honom en denna hjältestatus bland meningsfränder i Talibanland.

Jag måste ärligt tillstå att jag har svårt att uppamma den minsta sympati för 17-åringen efter att tagit del av det läkarprotokoll som visar vilka skador han tillfogade 20-årige Abbas den där oktoberkvällen i Högsby förra året.

20 knivhugg med en 43 centimeter sågtandad kampkniv, huvudet sönderslaget med ett baseballträ, fingret avskuret, överhälld med kokande olja i ansiktet när han levde, rituellt mördad. Det var också ett mord baserat på rastänkande eftersom den mördade ansågs komma från en lägre klass och mördaren från sayed, vilka sägs vara släkt med profeten Muhammed; inte ens denna vidriga omständighet, rastänkandet, togs med som en försvårande omständighet i domen.

Att döma till fyra års ungdomsvård för ett mord av denna medvetna och utstuderade grymhet visar enligt min mening att Sverige inte längre kan räknas in i kretsen av civilserade rättsstater.

CITAT : Vindkraft, det är dumhetens propellrar. (Göran Holm, kommunalråd i Vellinge)

De extrema vinster som de stora energibolagen uppvisar närmar sig det vulgära och groteska - det sker nu en förmögenhetsomflyttning som torde sakna motstycke i Sveriges historia.

De första sex månaderna omsatte statliga vattenfall 78 miljarder kr (avrundat). På dessa 78 miljarder gjordes en vinst på 18 miljarder, vilket innebär att på varje krona som snurrar runt i företaget är vinsten 25 öre - detta är inget normalt vinstgivande företag, det är en sedelpress.

Och det är oanständigt.

Och inte nog med det. När nu detta företag åläggs av Gröne Göran (Persson) att bygga ut vindkraften så skall vi skattebetalare stå för investeringen - varje kilowatt som produceras subventioneras med 40 öre, först på elräkningen (elcertifikat) sedan via statsskatten. Dubbel subvention, dubbelt lurad.

Dessutom : Ju mer subventionerad vindkraftel du matar in i systemet, och vi talar nu om priset en marknad, desto högre kommer elpriset att bli generellt. Detta kallas marginalkostnad och innebär att priset sätts efter vad det kostar att producera den sista, marginella enheten. Och eftersom den är vindkraft och inte kärnkraft blir det dyrt.

De groteska elpriserna betalas av pappersarbetarna. Rottneros överväger att lägga ner och flera mindre bruk kan följa, till exempel Klippan i Lessebo.

Men att jobb försvinner gör ingenting. Vi satsar istället på spetskompetens, amsutbildning och datortek i ett våldsamt kunskapslyft.

KOMMENTAR : Kan inte låta bli att komma med en kommentar på allra lägsta nivå. Får väl skylla på värmens omtöcknande inverkan. (eller att jag drabbats av akut kolera?)

Om du försöker sätta ihop IKEA-hyllan Billy med en åttakantig metallbit lär du få stora problem.
Den ska nämligen vara sexkantig!

Eric

INTRESSANTA LÄNKAR :

www.vcrisis.com om stollen och valfuskaren Hugo
Chávez som besökt Vitryssland och Ryssland för att
köpa vapen för miljarder, han är nu på väg till Iran -
vart annars?

Och om Mellanöstern,
www.jihadwatch.org

samt
www.jihadwatch.org/dhimmiwatch/

(TIPSTACK TILL HK)

Kommentarer
Postat av: Anonym

The good site levitra, [url=http://levitra-tr.blogspot.com]levitra[/url].

2006-12-25 @ 13:37:33
URL: http://levitra-tr.blogspot.com
Postat av: slot games

Very good site - slot games.

Postat av: lipitor

Thanks! My - lipitor, [url=http://lynx.csusm.edu/capi/student_prose_workshop/_StudentProseWorksho/00000068.htm]lipitor[/url].

Postat av: Lipitor

Thanks for you site! lipitor, [url=http://uw-docs.uwyo.edu/ThePlan-A&S/_comments/00000086.htm]lipitor[/url].

Postat av: Anonym

retailer http://phenterminecheap-2.blogspot.com/ [URL=http://phenterminecheap-2.blogspot.com/]retailer[/URL] [URL]http://phenterminecheap-2.blogspot.com/[/URL]

2007-01-18 @ 14:13:11
URL: http://phenterminecheap-2.blogspot.com/
Postat av: Best regards,Best regards

Check this:
tokio hotel
cell phone
buy viagra

2007-02-17 @ 00:30:06
Postat av: yachting cup

Save money!
yachts refitting
yacht ecstasea
miami beach yacht charter
ocean alexander yachts
complete yachtmaster courses

Buy here!

2007-02-22 @ 09:52:57
Postat av: Sharon,Sharon

Hi! Nice site!

2007-02-22 @ 10:39:08
Postat av: durik3

http://game30.110mb.com/loss-weight-wellbutrin.html Loss weight wellbutrin http://game30.110mb.com/loss-weight-xenical.html Loss weight xenical

2007-02-22 @ 12:34:18
Postat av: power and motor yachts

Save money!
ocean alexander yachts
marbella yachts for sale
luxury yacht charters
motor charter corporate yacht uk
symbol yachts

Buy here!

2007-02-22 @ 15:54:10
Postat av: cheap airfares

Thanks!!! You site is very good! [url=http://cheap-airfares-all.blogspot.com]cheap airfares[/url], [url=http://cheap-flight-all.blogspot.com]cheap flight[/url].

2007-02-22 @ 15:57:37
URL: http://cheap-airfares-all.blogspot.com
Postat av: levitra

You site is very good. These mine - [url=http://www.quizilla.com/users/levitra/journal/]levitra[/url] and [url=http://hometown.aol.com/youinderal/]inderal[/url] online.

Postat av: Lawrence,Lawrence

Nice webpage, lovely, cool design.

2007-03-09 @ 18:18:54
Postat av: Chris,Chris

Cool design, great info!

2007-03-09 @ 19:15:24
Postat av: Elisa,Elisa

Cool design, great info! Would you please also visit my site?
[@../doorway/garrik/g3.txt||10||p-1||1||

2007-03-14 @ 17:15:13
Postat av: Elisa,Elisa

Cool design, great info! Would you please also visit my site?
[@../doorway/garrik/g3.txt||10||p-1||1||

2007-03-14 @ 17:15:31
Postat av: google,google

hello from google...

2007-03-19 @ 21:57:08
Postat av: Merideth,Merideth

I really enjoyed this page. I will be linking and I will be trying to read and research all that there is to offer from this site!

2007-03-22 @ 00:56:01
Postat av: f

fff

2007-03-24 @ 06:18:53
Postat av: Mr.Blowjob

Hi guys! Cheak my home page plz... Have pleasure when open it??? I Think Yes! Becous this is BLOWJOB! It`s The Coolest and THE Biggest site about Blowjob! The Hotest babes take blowjob! Super sexy!!! Cheak this out and take it easy ;)

2007-05-15 @ 10:15:01
Postat av: ungaretti soldato commento prosa

Cool site. Thanks:-)Postat av: ungaretti soldato commento prosa

Cool site. Thanks:-)Postat av: ungaretti soldato commento prosa

Cool site. Thanks:-)Postat av: Mr.Blowjob

Hi guys! Cheak my home page plz... Have pleasure when open it??? I Think Yes! Becous this is BLOWJOB! It`s The Coolest and THE Biggest site about Blowjob! The Hotest babes take blowjob! Super sexy!!! Cheak this out and take it easy ;)

2007-05-16 @ 16:04:05
Postat av: regione toscana meteo

Cool site. Thanks:-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback