EU har nu äntligen en politik för surkörsbär

Allting som du gör
kan jag göra bättre.

Nej, minsann...

Jo, jag kan...

Nej, minsann.

Jo, jag kan, jo, jag kan, jo, jag kan.

Jag vet inte varför denna musikalvisa ringer i öronen varje gång jag hör moderatledaren Fredrik Reinfeldt tala.

INTRESSANT ÄR DET att lyssna till politiskt korrekta BBC och att läsa deras nyhetssite. De senaste islamonazistiska planerna att spränga ett stort antal flygplan i luften lyckas BBC omtala och skriva om i ett flertal artiklar utan att ordet muslim ens förekommer. Det måste ha varit mycket ansträngande att få ihop dessa texter med undvikande av det absolut mest väsentliga , att detta var planer utarbetade av muslimska fanatiker.

Engelska tidningar avslöjar att i terrorplanerna ingick förmodligen att mammor med bebisar skulle spränga sig själva och bebisen i luften; av denna anledning undersöktes alla nappflaskor och deras innehåll.

Det är mycket enkla och lätt tillgängliga substanser som kan blandas samman till sprängämnen, vilket påminner mig om mina tonår då jag var extremt fascinerad av allt som fräste, sprakade och exploderade. Vi gjorde eget svartkrut och vi tillverkade en dödlig sprängämnesblandning, som vi stoppade i järnrör, vilka exploderade med en förfärlig kraft : ingredienserna var klor (medel mot ogräs) och socker.

Oklahomabombaren blandade olja och ammoniumnitrat (vanligt handelsgödsel) vars detonator var en dynamitgubbe; det blev som vi minns en explosion, som blåste sönder ett 20-våningshus i centrala staden.

Så hur ska man skydda sig - en person som är beredd att begå självmord för att döda mig är på något sätt oövervinnlig. Man måste nå en sådan människa på ett psykiskt plan före dådet.

Det sägs nu att Englands utrikespolitik vållar vrede bland muslimer och att det är förklaringen till terrordåden, med en annan utrikespolitik, mer anpassad till muslimska krav, skulle England slippa terroristerna, alltså anpassa politiken så blir det lugnt.

Detta var ju appeasementpolitiken på 30-talet : anpassa politiken till Hitlers krav så blir det lugnt, men det värsta var att krokodilens aptit växte under tiden den åt, krokodilen fick aldrig nog.

Fråga med anledning av vapenvilan i Mellanöstern : Om 15 000 libanesiska soldater och 2 000 FN-observatörer under 20 års tid inte kunnat avväpna Hizbollah, varför skulle det då lyckas denna vecka eller nästa?

Hizbollah har för övrigt förklarat att avväpning inte kommer i fråga.

Israel lyckades inte besegra Hizbollah på slagfältet och Israel förlorade det diplomatiska kriget, allt detta är djupt oroande och nedslående besked, för Israel och för hela västvärlden. Syrien och Iran måste ha högtidsstunder just nu, spelet var vågat, men det gick hem.

EU HAR ÄNTLIGEN, läser jag i ett meddelande, tagit ett fast grepp om Europas bärproduktion och skaffat sig en policy som reglerar odlingen av surkörsbär, framförallt en polsk produkt. Jag har hört att en stor lättnad därvid har inträtt bland de polska odlarna : ty så säger man där : surkörsbären har allt för länge försummats, de växer helt fritt på träden och så vill vi inte ha det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback